середа, 17 травня 2017 р.

Технологія приготування страв з овочів

  1. Оладки з кабачків після смаження втратили форму. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Рідка маса. Низька температура смаження. Злити рідину з натертих кабачків. Додати більше борошна або яєць. Температура смаження 1500-1600 С).
  2.  Картопляники втратили форму, розпадаються. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Не обсушили картоплю. Картоплю не переварити. Їх краще доварити на пару, обсушити 1-2 хв. при закритій кришці).
  3. В рагу овочевому тверда морква. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Поклали обсмажену моркву, яка у кислому середовищі соусу не дійшла до готовності. Моркву, нарізану часточками для рагу, краще припустити).
  4. Рулет картопляний після запікання має тріщини. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Запікали при малій температурі. Температура запікання 2500-2800 С).
  5. Деруни після смаження мають темний колір. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Натерли масу і довго зберігали. Щоб натерта сира картопля не потемнішала, її заливають невеликою кількістю гарячого молока або посипають борошном).
  6. Смажені кабачки тверді. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Після смаження не довели до готовності в жаровій шафі. Смажені кабачки можна отримати під закритою кришкою на маленькому вогні або поставити в жарову шафу).

Немає коментарів:

Дописати коментар