- Виріб з
прісного здобного тіста щільний, тісто не піднялося. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Довго замішували тісто та формували
виріб. Кислоту треба розчинити у воді, змішати з маслом, яйцями, цукром,
всипати змішане з содою борошно. Тісто замішувати швидко. Така технологія
доцільна, якщо при приготуванні тіста не використовують сметану).
- Виріб з
дріжджового тіста погано зарум’янився, м’якушка груба. Вкажіть причину
недоліку та спосіб його усунення. (Тісто перекисло. Довго знаходилося у теплому приміщенні.
Дотримуватися часу бродіння. Опарне тісто готове через 5-6 год.).
- Кулеб’яка із
дріжджового тіста не пишна. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (При приготуванні тіста не підігріли
продукти. При приготуванні дріжджового тіста яйця треба підігріти в теплій
воді. Молоко, борошно, посуд повинні бути теплими, але молоко, жир не
повинні бути гарячими, бо дріжджі гинуть. Жир,сіль не треба тримати поруч
з дріжджами, бо зменшується їх газоутворююча властивість).
- Рулет з
маком не має рум’яної кірочки. Виріб розпливчастий, грубий м’якуш. Вкажіть
причину недоліку та спосіб його усунення. (Мало цукру.
Багато жиру. Додержуватися рецептури).
- Чебуреки
мають неприємний запах, гіркуватий присмак. Вкажіть причину недоліку та
спосіб його усунення. (Для смаження використовували нерафіновану гірку
олію. Для фритюру використовують рафіновану олію або суміш олії та
тваринного жиру).
- Біляші мають
гіркий присмак. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Тісто бродило довго при низькій температурі. Для
бродіння поставити тісто в тепле приміщення (250 С).
- Біляші мають
форму округло-приплюснутого пиріжка. Вкажіть причину недоліку та спосіб
його усунення. (Закрили фарш з усіх сторін. Надати виробам
округлої форми, але так, щоб фарш було видно).
Для віртуального спілкування з учнями та колегами, для обміну досвідом, секретами майстерності викладання предмету технологія приготування їжі з основами товарознавства
середа, 17 травня 2017 р.
Технологія приготування виробів з тіста
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)

Немає коментарів:
Дописати коментар