середа, 17 травня 2017 р.

Технологія приготування виробів з тіста

  1. Виріб з прісного здобного тіста щільний, тісто не піднялося.  Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Довго замішували тісто та формували виріб. Кислоту треба розчинити у воді, змішати з маслом, яйцями, цукром, всипати змішане з содою борошно. Тісто замішувати швидко. Така технологія доцільна, якщо при приготуванні тіста не використовують сметану).
  2. Виріб з дріжджового тіста погано зарум’янився, м’якушка груба. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Тісто перекисло. Довго знаходилося у теплому приміщенні. Дотримуватися часу бродіння. Опарне тісто готове через 5-6 год.).
  3. Кулеб’яка із дріжджового тіста не пишна. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (При приготуванні тіста не підігріли продукти. При приготуванні дріжджового тіста яйця треба підігріти в теплій воді. Молоко, борошно, посуд повинні бути теплими, але молоко, жир не повинні бути гарячими, бо дріжджі гинуть. Жир,сіль не треба тримати поруч з дріжджами, бо зменшується їх газоутворююча властивість).
  4. Рулет з маком не має рум’яної кірочки. Виріб розпливчастий, грубий м’якуш. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Мало цукру. Багато жиру. Додержуватися рецептури).
  5. Чебуреки мають неприємний запах, гіркуватий присмак. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Для смаження використовували нерафіновану гірку олію. Для фритюру використовують рафіновану олію або суміш олії та тваринного жиру).
  6. Біляші мають гіркий присмак. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Тісто бродило довго при низькій температурі. Для бродіння поставити тісто в тепле приміщення (250 С).
  7. Біляші мають форму округло-приплюснутого пиріжка. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Закрили фарш з усіх сторін. Надати виробам округлої форми, але так, щоб фарш було видно).

Немає коментарів:

Дописати коментар