- Желе
розм’якшилося, з нього виділилася рідина. Вкажіть причину недоліку та
спосіб його усунення. (Порушили
строк зберігання. Готове желе слід зберігати на холоді не більше 12 год.).
- Желе
каламутне. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Каламутний відвар плодів чи ягід або неякісний желатин. Желе слід
освітляти яєчним білком (24г на 100г желе). Білок змішують з однаковою
кількістю перевареної холодної води, вливають у сироп і проварюють 8-10
хв. при слабкому кипінні, проціджують).
- При збиванні
мусу знизу утворився шар желе. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Не та температура, при якій збивали мус.
Оптимальна температура збивання мусу – 30-400 С).
- У страві
яблука в тісті, тісто не пухке. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Погано збили білок або заклали його у
тісто задовго до смаження. Для збивання білки треба охолодити. Старі яйця,
слідкувати, щоб у білку не було краплинок жиру. Збитий білок закладати у
тісто перед смаженням).
- При
застиганні желе утворилися грудочки. Вкажіть причину недоліку та спосіб
його усунення. (Посуд, в який влили желе для
застигання, був дуже холодний. Посуд повинен бути кімнатної температури).
- Пудинг
рисовий сирий. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Запікали в дуже гарячій духовці, на поверхні швидко утворилася
щільна шкірочка. Запікати пудинги треба при 1800-2000
С).
- Тісто кляр у
страві яблука в тісті насичене жиром. Вкажіть причину недоліку та спосіб
його усунення. (Смажили у холодному фритюрі. Температура смаження у фритюрі повинна бути 1700
С).
- Пудинг рисовий після теплової обробки
втратив форму. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Для пудингу зварили рідку кашу. Треба зварити
в’язку кашу, з розрахунку на 1кг крупи – 3,7л води).
Для віртуального спілкування з учнями та колегами, для обміну досвідом, секретами майстерності викладання предмету технологія приготування їжі з основами товарознавства
середа, 17 травня 2017 р.
Технологія приготування солодких страв
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)

Немає коментарів:
Дописати коментар