- В овочевій
пасеровці морква підгоріла, а цибуля сира. Яка причина недоліку? Вкажіть
спосіб усунення. (Не дотримались послідовності закладки овочів. Слід
спочатку спасерувати цибулю до прив’ялення, а потім додати моркву і
пасерувати разом).
- Спасероване
борошно має грудкувату консистенцію. Вкажіть причину дефекту та спосіб
його усунення. (Не просіяли. Низька температура жиру
для пасерування. Просіяне борошно слід додавати, коли жир нагрівається до
температури 1200С).
- Розведена
жирова борошняна пасеровка має неоднорідну консистенцію. Вкажіть причину
дефекту та спосіб його усунення. (Розвели
холодним бульйоном або бульйон додали весь відразу. Жирову борошняну
пасеровку, охолоджену до 700С розводити гарячим бульйоном (700С,
вливаючи його невеликими порціями).
- Бурякова
пасеровка не зберегла колір. Яка причина недоліку? Вкажіть спосіб
усунення. (Не додали оцет і томатне пюре. Для
збереження кольору за 30 хв. до закінчення тушкування буряків додати оцет
і томатне пюре).
Для віртуального спілкування з учнями та колегами, для обміну досвідом, секретами майстерності викладання предмету технологія приготування їжі з основами товарознавства
середа, 17 травня 2017 р.
Технологія приготування пасеровок
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)

Немає коментарів:
Дописати коментар