- Каша гречана
не розсипчаста, а в’язка. Вкажіть причину недоліку. Спосіб його усунення. (Взяли води більше норми, або варили кашу у великих
казанах, або перемішували після загусання. Для підсмаженої гречаної крупи
взяти води у співвідношенні 1:1,9 після поглинання води крупою
перемішування припинити. Для варіння розсипчастих каш не використовувати
великі казани).
- Каша
розсипчаста, але не доведена до готовності. Яка причина недоліку? (Взяли мало рідини, мало варили, не залишили кашу для упрівання. З
таблиці «Співвідношення крупи і рідини» визначити необхідну кількість
рідини, після поглинання крупою всієї води казан закрити кришкою, зменшити
нагрів і залишити для упрівання).
- Запіканка
рисова розсипається, суха. Яка причина недоліку? Спосіб усунення. (Зварили розсипчасту кашу, додали мало яєць. Зварити в’язку кашу
на суміші води і молока, охолодити, додати яйця).
- Макаронні
вироби переварені. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Не дотримались тривалості варіння. Тривалість варіння макаронних
виробів залежить від їхнього виду. Макарони слід варити 20-30 хв., локшину
– 20-25 хв., вермішель 12-15 хв.).
- Макарони
пересолені. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Поклали багато солі. Розрахувати кількість солі виходячи з
розрахунку, що на 1кг макаронних виробів беруть 5-6л води і 50г солі).
- Бобові
тверді, несмачні. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Варили з додаванням солі. Варити без солі. Сіль додати, коли
зерна повністю зваряться).
- Каша манна
має неоднорідну консистенції, грудочки. Вкажіть причину недоліку та спосіб
усунення. (Крупу засипали всю одночасно, погано перемішували.
Крупу сипати цівочкою, безперервно
помішуючи).
- Котлети
манні розкришились. Яка причина недоліку? Вкажіть спосіб усунення. (Зварили розсипчасту кашу, додали мало яєць, формували з холодної
маси. Використовувати в’язку кашу, в яку додати яйця, теплу масу розкласти
на порції, сформувати і запанірувати).
Для віртуального спілкування з учнями та колегами, для обміну досвідом, секретами майстерності викладання предмету технологія приготування їжі з основами товарознавства
середа, 17 травня 2017 р.
Технологія приготування страв з круп,бобових, макаронних виробів
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)

Немає коментарів:
Дописати коментар