середа, 17 травня 2017 р.

Технологія приготування страв з круп,бобових, макаронних виробів

  1. Каша гречана не розсипчаста, а в’язка. Вкажіть причину недоліку. Спосіб його усунення. (Взяли води більше норми, або варили кашу у великих казанах, або перемішували після загусання. Для підсмаженої гречаної крупи взяти води у співвідношенні 1:1,9 після поглинання води крупою перемішування припинити. Для варіння розсипчастих каш не використовувати великі казани).
  2. Каша розсипчаста, але не доведена до готовності. Яка причина недоліку? (Взяли мало рідини, мало варили, не залишили кашу для упрівання. З таблиці «Співвідношення крупи і рідини» визначити необхідну кількість рідини, після поглинання крупою всієї води казан закрити кришкою, зменшити нагрів і залишити для упрівання).
  3. Запіканка рисова розсипається, суха. Яка причина недоліку?  Спосіб усунення. (Зварили розсипчасту кашу, додали мало яєць. Зварити в’язку кашу на суміші води і молока, охолодити, додати яйця).
  4. Макаронні вироби переварені. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Не дотримались тривалості варіння. Тривалість варіння макаронних виробів залежить від їхнього виду. Макарони слід варити 20-30 хв., локшину – 20-25 хв., вермішель 12-15 хв.).
  5. Макарони пересолені. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Поклали багато солі. Розрахувати кількість солі виходячи з розрахунку, що на 1кг макаронних виробів беруть 5-6л води і 50г солі).
  6. Бобові тверді, несмачні. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Варили з додаванням солі. Варити без солі. Сіль додати, коли зерна повністю зваряться).
  7. Каша манна має неоднорідну консистенції, грудочки. Вкажіть причину недоліку та спосіб усунення. (Крупу засипали всю одночасно, погано перемішували. Крупу сипати цівочкою, безперервно помішуючи).
  8. Котлети манні розкришились. Яка причина недоліку? Вкажіть спосіб усунення. (Зварили розсипчасту кашу, додали мало яєць, формували з холодної маси. Використовувати в’язку кашу, в яку додати яйця, теплу масу розкласти на порції, сформувати і запанірувати).

Немає коментарів:

Дописати коментар