- Паштет
гірчить. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Використали свинячу печінку, яку не бланширували. Використовувати
печінку яловичу, якщо ж використовують
свинячу печінку, то її необхідно обшпарити).
- Паштет має
жовтий колір. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Додали багато моркви. Дотримуватись норм закладки продуктів).
- Консистенція
паштету неоднорідна, з крупами. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Пересмажили печінку, погано
подрібнили. Печінку злегка підсмажити, протушкувати до готовності,
охолодити і двічі пропустити через м’ясорубку з решіткою з малими
отворами).
- Оселедець
січений солоний. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Використали солоного оселедця. Дуже солоні
оселедці вимочити у холодній воді або молоці).
- Закусочні
бутерброди високі. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Хліб нарізали товстими скибочками. Хліб нарізати скибочками
завтовшки 1см).
- Салат «Дністер»
пустив сік. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Рано заправили салат, невірно підготували капусту. Салат
заправляти безпосередньо перед відпуском. Капусту прогріти з оцтом і
сіллю).
- В салаті
вітамінному потемніли яблука. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Не дотримались правил зберігання
обчищених яблук. Обчищені яблука зберігати в підкисленій воді).
- Салат-коктейль фруктовий має
непривабливий зовнішній вигляд. (Фрукти
викладені без урахування кольорової гами. Викладати фрукти в креманку
шарами з урахуванням кольорової гами).
- Салат-коктейль
фруктовий пустив сік. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Дрібно нарізали фрукти. Фрукти нарізати скибочками середнього
розміру).
- Хліб у
закусочних бутербродах твердий. Вкажіть причину недоліку та спосіб його
усунення. (Підсмажили черствий хліб. Хліб слід
брати не дуже м’який, бо він погано нарізається, і не черствий, бо при
смаженні він затвердіє).
- Вінегрет має
малиновий колір. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Рано заправили і перемішали. Заправляти вінегрет безпосередньо
перед відпуском, окремо потримати буряк у олії).
- Картопля у
вінегреті склеїлась. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Зварену картоплю нарізали гарячою. Зварені овочі охолодити, а
потім нарізати).
- Оселедець
солоний і твердий. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Не вимочили. Оселедець вимочити у воді або молоці).
- Риба під
маринадом малосоковита. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Густий маринад з овочами або його мало використали. На 100г
смаженої риби взяти 100г маринаду. При приготуванні маринаду додавати
рибний бульйон).
Для віртуального спілкування з учнями та колегами, для обміну досвідом, секретами майстерності викладання предмету технологія приготування їжі з основами товарознавства
середа, 17 травня 2017 р.
Технологія приготування холодних страв і закусок
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)

Дякую
ВідповістиВидалитиДякую
ВідповістиВидалити