середа, 17 травня 2017 р.

Технологія приготування холодних страв і закусок

  1. Паштет гірчить. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Використали свинячу печінку, яку не бланширували. Використовувати печінку яловичу, якщо ж використовують свинячу печінку, то її необхідно обшпарити).
  2. Паштет має жовтий колір. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Додали багато моркви. Дотримуватись норм закладки продуктів).
  3. Консистенція паштету неоднорідна, з крупами. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Пересмажили печінку, погано подрібнили. Печінку злегка підсмажити, протушкувати до готовності, охолодити і двічі пропустити через м’ясорубку з решіткою з малими отворами).
  4. Оселедець січений солоний. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Використали солоного оселедця. Дуже солоні оселедці вимочити у холодній воді або молоці).
  5. Закусочні бутерброди високі. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Хліб нарізали товстими скибочками. Хліб нарізати скибочками завтовшки 1см).
  6. Салат «Дністер» пустив сік. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Рано заправили салат, невірно підготували капусту. Салат заправляти безпосередньо перед відпуском. Капусту прогріти з оцтом і сіллю).
  7. В салаті вітамінному потемніли яблука. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Не дотримались правил зберігання обчищених яблук. Обчищені яблука зберігати в підкисленій воді).
  8.  Салат-коктейль фруктовий має непривабливий зовнішній вигляд. (Фрукти викладені без урахування кольорової гами. Викладати фрукти в креманку шарами з урахуванням кольорової гами).
  9. Салат-коктейль фруктовий пустив сік. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Дрібно нарізали фрукти. Фрукти нарізати скибочками середнього розміру).
  10. Хліб у закусочних бутербродах твердий. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Підсмажили черствий хліб. Хліб слід брати не дуже м’який, бо він погано нарізається, і не черствий, бо при смаженні він затвердіє).
  11. Вінегрет має малиновий колір. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Рано заправили і перемішали. Заправляти вінегрет безпосередньо перед відпуском, окремо потримати буряк у олії).
  12. Картопля у вінегреті склеїлась. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Зварену картоплю нарізали гарячою. Зварені овочі охолодити, а потім нарізати).
  13. Оселедець солоний і твердий. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Не вимочили. Оселедець вимочити у воді або молоці).
  14. Риба під маринадом малосоковита. Вкажіть причину недоліку та спосіб його усунення. (Густий маринад з овочами або його мало використали. На 100г смаженої риби взяти 100г маринаду. При приготуванні маринаду додавати рибний бульйон).

2 коментарі: